Synstræning

Når øjnene skal samarbejde

Synstræning handler om at træne øjnene til at arbejde sammen, dvs. at samsynet fungerer. Hvis samsynet ikke fungerer, vil synsproblemer ikke fuldt ud kunne afhjælpes med brille eller kontaktlinser, og man vil ofte opleve symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere.

BEHOV FOR SYNSTRÆNING?
Behov for synstræning afdækkes med en specialiseret synsprøve, der anvendes ved symptomer som dobbeltsyn, træthed ved læsning, manglende koordination og motoriske problemer, eller hvis man ikke kan bedømme afstand eller fokusere.

HVAD ER FORMÅLET MED SYNSTRÆNING?
Øjet styres af muskler, og ved hjælp af øvelser kan man lære at styrke og beherske øjenmuskulaturen, så man udvikler en mere effektiv og præcis synsfunktion. Synstræningen arbejder ikke kun med synet, men også med reflekser, koordination, balance og motorik.

SYNSTRÆNING I PRAKSIS
Et synstræningsforløb omfatter både hjemmeøvelser og øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Man skal bruge 15-30 minutter om dagen. Til gengæld giver træningen meget hurtigt resultater, og gennem hele forløbet kontrolleres udviklingen hos optikeren.

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING

LÆS MERE OM SAMSYNSTRÆNING

Der er allerede nævnt en lang række af gode input i det ovenstående, og så har du alligevel mulighed for at læse mere på en af vores andre sider her på hjemmesiden. Det er nemlig vigtigt, at du kan foretage det rigtige valg, og være med til selv at styrke dit syn. Det kan du gøre ved at besøge denne side her.

Her finder du endnu flere input til at træne dine øjne, og styrke dit syn.