fbpx

Synet gennem livet

Sådan ændrer synet sig gennem livet

BØRN OG UNGE

Mange synsproblemer kan løses eller afhjælpes, når de opdages tidligt. I 2-3-årsalderen kan børns syn prøves. I teenagealderen og de tidlige voksenår oplever mange problemer med træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, der kan skyldes problemer med synet

DET VOKSNE SYN

Omkring 40-års-alderen ændrer synet sig for de fleste mennesker. Fokuseringsevnen falder, og det betyder, at avisen, bogen eller computerskærmen skal længere væk, for at man kan se skarpt. Man kan opleve symptomer som hovedpine, svimmelhed og trætte og sviende øjne.

SENIOR-SYN

Med alderen kan der opstå problemer: Trykket i øjet kan stige, og det kan være tegn på begyndende grøn stær. Grå stær er en anden øjenlidelse, der medfører nedsat og uskarpt syn. Med alderen bliver nethindeproblemer mere almindelige, og disse problemer skal undersøges, så de ikke medfører varig skade på synet.

SAMSYNSTRÆNING

Når vi fortæller, at synet ikke forbliver det samme igennem hele livet, er det derfor også vigtigt at være klar over hvordan du selv kan arbejde med dit syn. En af de muligheder der er for at udvikle dit syn og gøre det stærkere er samsynstræning, som du kan læse mere om her.