fbpx

Hvilken linsetype passer til dit behov?

Har du brug for rådgivning angående linsetyper, så er du velkommen i Hjallerup Optik, hvor vi kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige linser, som passer bedst til dine øjne. Bliv klogere på de mange forskellige linsetyper herunder.

1-DAGSLINSER

Med 1-dagslinser bruger du et nyt sæt hver dag, og smider altså det brugte par ud hver aften, inden du går i seng. Denne linsetype er ideel, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er et oplagt valg til sport og fritidsaktiviteter, da du slipper for rengøring af linserne. Samtidig minimerer de risikoen for øjenirritation og er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser. Det er meget almindeligt, at starte ud med denne linsetype, da de er skånsomme for øjnene og nemme at vænne sig til.

14-DAGES KONTAKTLINSER

14-dages linser, også kaldet 2 ugers linser er beregnet til daglig brug og udskiftes hver 14. dag, som navnet antyder. Denne type linser kræver kun ganske lidt tilvænning, og er oplagte til personer, som finder ubehag ved at påføre linser i øjet. Om nødvendigt kan du sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

MÅNEDSKONTAKTLINSER

Månedslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. De er altså det behagelig valg til dig, som ikke ønsker at skifte linser ofte. Månedslinserne er kun til dagsbrug, men modsat dagslinser, så skal de renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over.

DØGNLINSER

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver f.eks. ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. Denne type linser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, hvilet gør at hornhinden ikke bliver irriteret, og derfor behøver du ikke tage linserne ud når du sover. Med døgnlinser kan du altså se klart når du går i seng, og når du slår øjnene op næste morgen.

FLERSTYRKELINSER

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

Kom ind og få en snak om hvilken type kontaktlinser, du vil blive glad for.